Érszűkület, érelmeszesedés

Újpesti Terápia és Életmód Centrum

Tudj meg többet az érszűkületről és az érelmeszesedésről!

Válasszon a témákból:

Az érszűkület

Az érszűkület időben való felismerése a későbbi súlyosabb problémák elkerülését jelentheti. A megjelenő tünetek attól függnek, hogy a szűkület vagy elzáródás milyen mértékű, és hol helyezkedik el.

Ha az érszűkület vagy érelzáródás az alsó végtagban van, a beteg a lábak hűvösségét, fehérségét észleli, krónikus fájdalomról, helyi érzéketlenségről, görcsről és néhány méter járás után nagyfokú izomfáradtságról panaszkodik. Súlyosabb esetekben elszíneződést, elhaló lábrészt, vagy nem gyógyuló sebeket okoz az érszűkület.

Lehet segíteni az érelmeszesedésen!

A SONOMAT 4000 gép kezelésével jelentős eredményeket értek már el! A Debreceni klinikán tesztelve lett 300 fő betegen.

Az érelmeszesedés

Az érelmeszesedés tünetei és szövődményei. Maga az érelmeszesedés nem okoz tüneteket, míg az erek beszűkülése oly mértékű nem lesz, hogy a vérkeringés jelentősen romlik.

Ekkor lépnek csak fel a tünetek, melyek attól is függnek, hogy mely erek érintettek. Ha az agyban futó erekben történik lerakódás, az stroke-hoz vezethet.

Ha a szív környéki erek szűkülnek be, angina pectoris, szívinfarktus vagy szívelégtelenség alakulhat ki.

A vese környéki erek elmeszesedése magas vérnyomást és a vese működésének leállását okozhatja.

Ha érelmeszesedés a lábak vagy a medence ereiben van, akkor a lábak fájnak, kezdetben csak nagyobb terhelésre, később járás közben is.

A férfiak esetében a medence ereinek meszesedése akár impotenciát is okozhat.

Érszúkület
Érszűkület

Miért alakul ki az érelmeszesedés?

A kor előrehaladtával nő az érelmeszesedés kockázata. A fiatalkori érelmeszesedés oka viszont sokrétű és csak részben ismert. A menopauza előtt a nők védettebbek, mint a férfiak, ennek oka a hormonokban keresendő.
Az arterioszklerózis
rizikófaktorai a következők:

Mi tudunk segíteni panaszain!

Egyeztesen időpontot és jöjjön el hozzánk!

Az érelmeszesedés van rá megoldás vegye igénybe terápiás szolgáltatásainkat.

Az érelmeszesedés (arteriosclerosis) az ütőerek (artériák) belső falainak zsírok lerakódása miatt történő beszűkülésével és megkeményedésével járó betegség. Érelmeszesedés és szívroham – a megelőzés lehetőségei.

A beszűkült ér belső felületén vérlemezkék is fennakadhatnak tovább csökkentve az erek átmérőjét. Az erek térfogatának csökkenése következtében a vér nem tud akadálytalanul áramlani, ezáltal nő az artériák elzáródásának veszélye, ami stroke-hoz, szívinfarktushoz vagy a láb keringési zavaraihoz vezethet.

Az érelmeszesedés kezelése

Noha az érelmeszesedés gyógyszerrel nem gyógyítható betegség, kordában tartható. A kialakulását pedig meg lehet előzni. 

Eddig nem ismert olyan hatóanyag, mely el tudná távolítani az érfalról a lerakódásokat vagy a megkeményedett ereket újra rugalmassá tenné. A páciensek életmódjának döntő szerepe van a kezelésben. Ha a betegséget korai stádiumban felismerik, koleszterinszegény diétával és rendszeres testmozgással a plakkok megszűnhetnek.

Kutatások eredményei bebizonyították, hogy a terápiás kezelések jó hatással vannak az érfalakra. A Sonomat 4000 készülékkel kezelt betegek nagy számuk javulásról számolt be!